Sisteme de incalzire infrarosie pe baza de gaz

December 23, 2013
in Category: Uncategorized
0 1584 8
Sisteme de incalzire infrarosie pe baza de gaz

Incalzirea radianta, cum ar fi sistemele de incalzire infrarosie pe baza de gaz, sunt in general cele mai bune si cele mai efficient energetic pentru hale mari si mai ales hangare de avioane. Sistemele radiante incalzesc oamenii si suprafetele direct, in timp ce sistemele de incalzire conventionale incalzesc aerul. Prin incalzirea radianta, oamenii sunt deobicei mai confortabili. Eficienta lor este mare in facilitate cu tavane inalte, cu current si izolatie saraca, adesea cu usi deschise ce au nevoie de ventilatie sau alte caracteristicii pentru a mentine un volum de aer pentru a da caldura. In multe facilitatii industriale economisirea este remarcabila. Unele studii de caz arata economisirea este de 30%-60%.

S-ar putea considerea o combinatie incalzitoare electrice infrarosu si desemenea incalzitoare pe baza de gaz. Incalzitoarele electrice au un timp de raspuns mai mare, si cum multi prefera in zonele de transit, cum ar fi intrari sau zone de descarcare/aprovizionare. Datorita timpul de raspuns rapid sunt controlate usor de ocupanti sau pot fi programate sensorial si se pot opri automat cand ocupantii parasesc cladirea, se porni imediat ce ocupantii se intorc. Sistemele de incalzire infrarosii pe baza de gaz raspund mai greu, avand nevoie de 5 minute pana cand ajung la temperature de operare. In spatii interioare ale unor hangare, timpul de incalzire nu este deobicei o problema.

Un sistem tipic de incalzire pe baza de gaz infrarosu este format deobicei din tevi de otel cu un diametru de 12 cm cu arzatoare de gaz. Sistemele au introduse un ventilator la margine ce produce combustie. Un reflector spectral este in interiorul tevei pentru a marii eficienta. Una din principalele probleme asociate cu aceste sisteme este cauzata de apa vaporizata de la procesul de combustie, ce se condenseaza in interiorul in tub in timpul procesului de incalzire. Apa se fierbe cand sistemul ajunge la temperatura de functionare, dar fiecare ciclu de incalzire oxideaza putin cate putin tubul pe interior. Aceasta pana la urma rugineste teava, avand nevoie de un inlocuitor destul de scump. Uni producator au un invesil special in interiorul tevei pentru a incetinii procesul.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*