Restaurantul de cartier

October 3, 2014
in Category: News
1 16238 27
Restaurantul de cartier

Mergand pe strada Viorele , unde locuiesc, in drumul meu catre Piata Norilor la intersectia cu Radulescu Motru dau mereu peste o terasa plina de verdeata si flori, a unei carcimioare de cartier. Aranjata in stilul teraselor din Sicilia sau Provance te inbie sa intri pentru a te racori cu o bere.

Timpul mi-a permis chiar sa ndraznesc la o carafa mica de vin ( pe care am inteles din discutia de la o masa invecinata, ca o importa chiar patronul din Italia) un chardonay sec rece si racoros la care ca sa-i incerc, am comandat si o pizza Margherita – prima pizza pe care o comand ori unde in tara cand intru prima data intr-un restaurant de cartier.

In stanga si dreapta cateva mese erau ocupate cu clienti care serveau ciorbe, diverse tipuri de carne la gratar si chiar mici, vestitii mici din mai toate meniurile restaurantelor de cartier din Bucuresti. Sincer nu cele cateva zeci de feluri de mancare din meniu m-a dat pe spate , mai mult atmosfera linistita, o muzica-n surdina , clientii fara stres a , ce pareau “d’ ai casei” , care la mese cate doi sau cu familii cu copii se armonizau intro armonie ca de prin alte meleaguri. Pizza nu a venit repede dar a meritat sa astept, pentru ca m-a facut sa-mi recunosc ca merita sa ma numar printre clienti acestui micut restaurant de pe strada unde locuisc,

Viorele si sa sa revin. Mai tarziu la o cafea , pentru ca ma-am simtit bine si am decis sa o fac “lata’ am comandat din mai multe deserturi si un tort Krantz, care… m-ia pus capac. Bun de tot , insiropat si cu o pala de inghetata de nuca langa, ce i-a mai luat din dulceata. Cu totul vreo 37-38 i-am lasat 40…asta e , nu pot sa zic ca-i ieftin dar…nici scump. N-am s-o fac in fiecare zi dar pentru azi a meritat si parca ma trage ata sa mai iau un tort krantz la pachet dar stai ca mai am si piata de facut.

Cand sa plec…surpriza am primit un strudel de pruna, “facut in casa”, cum mi s-a spus si chiar m-a mirat ca la alte carcium nu pra am primit mai nimic “din partea casei ” cum se spune sau la o consumatie peste o…suma. Io mai des tot no sa vin ca …nu-mi permit, dar e de retinut si m-ia placut. ( ca-n bancul cu iepurele …o usa cu geam tot imi iau!)

,

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*