Panourile radiante o alta alternativa de incalzire

March 19, 2014
in Category: Constructii, News
0 785 3
Panourile radiante o alta alternativa de incalzire

In prag de iarna, multi se gandesc la metode de reducere a facturii la caldura. Iar altii le-au si gasit deja: panourile radiante, o alternativa mai economica la sistemele clasice de incalzire. insa facturile mici vin si ele cu un alt fel de cost: confortul termic dispare imediat ce panourile sunt scoase din priza.

Ovidiu Popescu s-a hotarat sa isi reduca din aceasta iarna costurile de incalzire. A renuntat la caldura furnizata de RADET si a instalat panouri radiante cu infrarosu.

„Cu incalzirea centralizata plateam in jurul a 200-220 de lei pentru incalzirea unui apartament cu doua camere. Acum, cu aceste sisteme de incalzire platesc undeva cu 40 % mai putin, la 100-120 de lei”, spune Ovidiu Popescu.
Panourile radiante folosesc energia electrica, pe care o transforma in caldura. Dar sistemul nu incalzeste aerul din camera, asa cum se intampla in cazul caloriferelor.

Radiatia in infrarosu incalzeste doar obiectele.
Investitia pentru un astfel de sistem este mai redusa cu pana la 50 de procente fata de cea pentru o centrala pe gaz. Pentru un apartament de 2 camere panourile costa peste 700 de euro.
Montarea se face foarte usor, nu necesita avize si racordari, iar perioada de viata este de minim 20 de ani si nu necesita nici o intretinere. Sistemul este eficient mai ales in camerele inalte, unde incalzirea conventionala da gres.
Panourile radiante sunt foarte subtiri si nu acopera suprafete foarte mari.

Pot fi folosite ca elemente de decor, dar au si proprietati terapeutice. Reduc stresul si relaxeza. in plus, elimina si igrasia din camera.
Exista insa si dezavantaje. Cel mai important ar fi ca panourile se racesc imediat ce au fost oprite.

 

Sursa : stiri.yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*