Incalzire hale industriale – tehnologie de varf pentru randament maxim

November 25, 2013
in Category: Constructii
2 1996 15
Incalzire hale industriale – tehnologie de varf pentru randament maxim

Incalzirea unui spatiu de dimensiuni extinse, indiferent de destinatie – fabrica, depozit, hala industriala etc – este o provocare. Gasirea si punerea in aplicare a celui mai bun sistem trebuie sa tina seama de trei coordonate esentiale: randamentul energetic, fiabilitatea in timp si costurile initiale si de functionare.

Pentru gasirea celei mai bune solutii de incalzire hale industriale este necesara intelegerea necesitatilor specifice spatiului respectiv si adaptarea ofertei tehnice la aceste necesitati.

De exemplu, in cazul unei hale industriale de peste 25.000 mp, in care functioneaza o turnatorie, trebuie respectate conditii aparte in ceea ce priveste aerul si conditiile de temperatura, din cauza cuptoarelor care radiaza caldura intensa, a ventilatoarelor care extrag un volum mare de aer si a prafului metalic, care se depune non-stop in hala, peste utilaje si peste echipamentele de incalzire.

Sau, in cazul incalzirii in conditii optime a unei hale in care sunt depozitate produse din otel si tabla, inainte de a fi utilizate in productie, protejarea stocului este foarte importanta. Prin urmare, trebuie sa se asigure un mediu interior care sa asigure temperatura si umiditatea optime pentru a elimina riscul aparitiei fenomenului de coroziune.

Cea mai performanta solutie pentru incalzire hale industriale, care ofera nenumarate posibilitati de lucru, perfect adaptate cerintelor particulare fiecarui client, este reprezentata de sistemul prin radianti ceramici infrarosu pe gaz.

Radiantii ceramici au la baza placa ceramica unica inventata de Günther Schwank. Energia infrarosie este generata dintr-un amestec gaz-aer prin arderea pura la nivelul a 3,600 de orificii per placa ceramica. Suprafata placii ceramice se incalzeste astfel pana la 950°C, stralucind “intens” si eliberand radiatie infrarosie. Reflectoarele reflecta si indreapta radiaţia spre nivelul de ocupare, incalzindu-l la temperatura de confort dorita.

incalzire haleSchwank a creat radianti ceramici infrarosu pe gaz cu 3 clase de eficienta energetica:

 • supraSchwank, modelul de top
 • primoSchwank, care impune standardul industrial
 • ecoSchwank, modelul de baza.

 

Beneficiile utilizarii acestui sistem sunt multiple:

 • Eficienta energetica si economie la nivel exceptional, emisii reduse de CO2 si noxe;
 • Reducerea costurilor energetice de la 30% pana la 50% fata de sistemele conventionale;
 • Durata mare de viata, fara reparatii sau ajustari – peste 40 de ani;
 • Caldura radianta uniforma, naturala si confortabila;
 • Posibilitate de incalzire a unor zone partiale si la temperaturi diferite
 • Timpi foarte scurti de incalzire, care elimina necesitatea de a porni instalatia mai devreme in zilele cu temperaturi foarte scazute;
 • Fara praf sau curenti de aer;
 • Absolut silentios;
 • Instalare simpla care asigura economie de spatiu;
 • Calitate „Made in Germania“.

Schwank este liderul de piata la nivel mondial in domeniul solutiilor termice eficiente din punct de vedere energetic pentru cladirile nerezidentiale, in special pentru cladirile industriale, depozite si centre de distributie si utilizeaza tehnologia de incalzire infrarosu pe gaz.

2 comments

 1. Audrey
  Reply

  Interesant si util acest articol. Totusi, mai multa atintee la detalii va rog. In poza 2 puteati sa puneti niste protectii prizelor, ca tot vorbeste articolul de siguranta copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*