Arhitectura moderna si pavajul

August 12, 2014
in Category: Constructii
1 999 3
Arhitectura moderna si pavajul

A aparut in peisajul modern o noua notiune, si anume aceea de arhitectura organica. Aceasta arhitectura este un termen, o perspectiva, o interpretare, o filozofie si o modalitate concreta a arhitecturii de a construi structuri si cladiri prin promovarea armoniei dintre habitatul uman si natura, care se realizeaza prin proiectarea cladirilor, interioarelor si a tuturor anexelor intr-un asemenea mod incat opera umana este armonios integrata mediului, devenind o parte fluenta a locului, un continuu de la natura prin habitat catre natura.

Termenul de arhitectura organica a fost inventat de Frank Lloyd Wright, care insa nu l-a definit niciodata clar, folosindu-se de el prin stilul sau criptic de descriere. Teoreticianul arhitecturii David Pearson a propus un set de reguli, cunoscute sub numele de Gaia Charter, care se pot considera ca reprezentand esenta filozofiei arhitecturii organice. Un exemplu elocvent in acest sens este introducerea in interiorul curii tale a unei terase de gradina.

Terasa, un element important in spatiul din gradina, este, de obicei, un spatiu in aer liber, destinat pentru a lua masa ori pentru recreere. Constructia si amenajarea acesteia depinde si de utilizarea ei ulterioara. Din moment ce in acest spatiu nu exista sol natural, “suportul” pentru plantele din terasa dumneavoastra va fi constituit din ghivece cu flori, cutii cu flori, cosuri suspendate ori alte recipiente special concepute in acest scop. De asemenea, folosirea containerelor va va ajuta la rearanjarea plantelor pentru diferite ocazii.

Odata cu schimbarile sezoniere, terasa poate fi improspatata, sarcina dumneavoastra fiind aceea de a plasa in prima linie plantele specifice anotimpului respectiv. Decideti daca aveti suficient spatiu pentru plante permanente de-a lungul marginii terasei ori daca gradina dumneavoastra va fi numai in containere. Dar daca totusi avem suport natural si avem si gradina atunci totul incepe cu dispunerea atenta de pavaje ce vor imprejmui zonele de interes ale gradinii, pentru ca acestea sa devina practicabile pe orice anotimp.

Un avantaj enorm pe care il au aceste obiecte de mobilier asfaltic este ca dau un tonus cu adevarat diferit locuintei tale si o fac mult mai practica , exista numeroase zone in curtea ta pe unde vrei sa ajungi asadar ai nevoie totusi de o poteca. In ultima perioada s-au divsersificat extrem de mult tipurile de pavele pe care le poti comanda , ele fiind disponibile in numeroase culori , precum si forme geometrice, printre cele mai cautate fiind cele ce lasa iarba sa creasca pe langa ele si cele cu finisaj antic.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*