Amsterdam a avut mereu o populatie mixta

October 22, 2014
in Category: News
0 832 6
Amsterdam a avut mereu o populatie mixta

Amsterdam este una dintre capitalele diversitatii europene, cu un numar de aproape 800.000 de locuitori in 2012, dintre care 49.5 % populatie nativa si 50.5% imigranti. In mod traditional un centrul al tolerantei , Amsterdamul este astazi una dintre cele mai populare destinatii turistice de pe continent.

De la Schiphol pe strazile Amsterdamului
Schiphol este aeroportul principal al Olandei si se afla la 20 de minute cu transportul in comun de centrul orasului. Capitala este direct proportionala ca marime cu intreaga tara, nu este un oras mare insa este un oras plin de cultura si diversitate, un oras in care turistii sunt primiti cu o atitudine deschisa si prietenoasa de catre localnicii care vorbesc, in general, engleza cel putin la nivel de conversatie.

Transportul in comun in Amsterdam este usor de inteles si de navigat, insa pentru turistii care vor sa aiba parte de experienta autentica a unei vizite in capitala olandeza se recomanda inchirierea de biciclete.
In Amsterdam, capitala europeana cu cea mai mare lungime cumulata a pistelor de bicicleta special amenajate (aproape 400 de km), numarul biciclistilor il intrece de multe ori pe cel al soferilor.

Vizitati Amsterdamul de Ziua Reginei
Daca aveti libertatea sa va programati o vizita in aceasta superba capitala a diversitatii in orice perioada a anului, alegeti data de 30 aprilie, Ziua Reginei (Koninginnedag in olandeza).
La aceasta data, intreg Amsterdamul capata o atmosfera de carnaval iar petrecerea tine o zi si o noapte.
Tot in aceasta perioada, Amsterdamul atrage anual cateva sute de mii de vizitatori, strazile devenind neincapatoare, astfel ca se recomanda rezervarea unui loc la hotel cu mult timp in avans.

Incepand cu anul 2014, urmand gestul reginei Beatriz de a abdica in favoarea fiului sau, Willem-Alexander, Ziua Reginei se va numi Ziua Regelui.

Pentru o vacanta mai linistita si explorarea strazilor orasului in liniste, turistii trebuie sa isi programeze vacanta astfel incat sa evite zilele de carnaval sau marile competitii de fotbal atunci cand participa echipa Olandei ori clubul Ajax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*