Ai nevoie de anvelope de iarna sau cauciucuri all-weather?

October 24, 2014
in Category: Auto
1 1192 6
Ai nevoie de anvelope de iarna sau cauciucuri all-weather?

Atunci cand se apropie vremea rece, toti soferii sunt sfatuiti sa isi revizuiasca starea anvelopelor. O masina echipata cu anvelope nepotrivite pe un drum inzapezit poate reprezenta un pericol atat pentru sofer cat si pentru ceilalti participanti la trafic, din acest motiv, este foarte important ca autovehiculul condus sa fie echipat cel putin cu cauciucuri all season sau sa se schimbe anvelopele cu modele de iarna la inceputul lunii noiembrie.

Care este insa diferenta dintre anvelope de iarna si cauciucuri all-weather?
Pe langa importanta detinerii si echiparii masinii cu anvelope de cea mai inalta calitate, soferii trebuie sa inteleaga diferenta dintre diversele tipuri de cauciucuri disponibile, intre all-weather si anvelope de iarna spre exemplu. In unele tari europene anvelopele all-weather nu sunt considerate drept inlocuitoare pentru cauciucurile de iarna, iar politia rutiera va aplica amenzi soferilor masinilor echipate astfel.
Cauciucurile de iarna:
– cauciucurile de iarna sunt create pentru aderenta chiar si in conditii de zapada sau gheata.
– aceste cauciucuri se comporta excelent pe toate tipurile de sosele ce pot fi intalnite pe timp de iarna: zapada, gheata, polei, zapada topita sau suprafata uscata.
– cauciucul se pastreaza flexibil chiar si la temperaturi extrem de scazute.
– sunt concepute pentru a nu permite zapezii sa adere la suprafata .
– asigura control excelent al masinii pe timp de iarna.
Cauciucurile all-weather:
– cauciucurile all-weather sunt concepute pentru a spori tractiunea si aderenta pe suprafete ude sau pe zapada.
– sunt concepute pentru un bun control al masinii pe orice fel de suprafata.
– sunt versatile insa spre deosebire de cauciucurile de iarna nu sunt dedicate pentru sporirea tractiunii pe gheata si zapada, pe acest segment fiind depasite ca performanta de anvelopele speciale de iarna.

Decizia pentru alegerea unuia dintre cele doua tipuri de anvelope apartine fiecarui sofer in parte. In momentul actual, in Romania legea dicteaza ca masinile trebuie sa fie echipate pe timp de iarna cu anvelope inscriptionate M S, M+S, M & S.

1 comment

  1. Janssiska
    Reply

    Andrei 25 aprilie 2012 la 14:08 – SalutEste o ieganrta filosofie in alegerea unor anvelope. Eu personal am incercat sa ma orientez la marcile mai cunoscute Michelin, Goodyear, Continental, Bridgestone. Am citit si niste teste, am cerut informatii si pana la urma m-am orientat catre Bridgestone Potenza RE050. Trebuie sa recunosc ca m-am lasat putin cucerit si de istoria companiei si de prezentarea lor generala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*